Referenties

“Eva weet iedereen te enthousiasmeren en aan de gang te krijgen op een manier dat de cashflow ook daadwerkelijk door het bedrijf wordt opgeleverd”

— Ad Scheepbouwer (Investeerder, voormalig CEO KPN NV)


“Eva is een expert in alles wat met cash, liquiditeit en kostenbesparing programma’s te maken heeft”

— Gerrit Zalm (Raad van Bestuur Moody's, voormalig CEO ABN AMRO en Minister van Financien)


“Ik heb Eva leren kennen als een doorgewinterde vakvrouw met een enorme kennis van zaken. Eva is iemand die in alle lagen van de organisatie op een passende en toegankelijke manier communiceert, om op die manier zoveel mogelijk mensen mee te krijgen in het bereiken van haar doel. Eva is enthousiast, gemotiveerd en denkt altijd in kansen en oplossingen. Dit maakt samenwerken met Eva uitermate prettig.”

— Pauline Donkers-Haagen (Communicatie Manager bij VolkerRail)


“Eva has conducted a working capital program for our business. She did a great job and realized the goals and objectives of the program.

She has a very pleasant leadership style. Eva is result-driven, very accessible and achieves her goals with a lot of energy and dedication.

I think she is a great value to get things done in a very enjoyable way.

People really like to work with her because she understands what drives people and what their concerns are.”

— William Bontes (CFO Louwman Group, voormalig CFO of Volker Wessels/Infra)


“Eva weet het taaie thema liquiditeit ook voor mensen op de werkvloer toegankelijk te maken.

Dit doet zij door management- en financiële taal te vertalen op een dusdanig eenvoudige manier dat iedereen het snapt en er energie van krijgt (dan sta je dus echt boven de materie). In combinatie met haar proactieve, energieke, toegankelijke en enthousiaste persoonlijkheid ontstaat hierdoor de juiste tractie bij collega’s om de ingesleten patronen kritisch te beoordelen en te doorbreken, daar waar zinvol.

Dit heeft een positief effect op de cashflow en daarmee de liquiditeitspositie en nog belangrijker de kwaliteit van de onderliggende operationele processen gaat omhoog; er is namelijk minder gedoe door een betere samenwerking binnen de teams maar ook tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer.”

— Jelle Dijkstra (CFO VORM Holding, voormalig Financieel Directeur Dura Vermeer/Infra)


“In 2018 heeft Eva Borstlap voor de divisie Infra NL van Koninklijke VolkerWessels (KVW) het programma “Verbeteren werkkapitaal” als programmamanager geleid.

Haar kracht ligt in het vertalen van de organisatiedoestellingen naar operationele aandacht- en verbeterpunten voor de business waardoor resultaten op projectniveau zijn gerealiseerd.

Eva realiseert dit niet door op afstand te acteren maar juist de business op te zoeken, met hun in gesprek te gaan, gericht met adviezen te komen en ook zeker klaar te staan om zelf ‘de handen uit de mouwen te steken’ om de business daar waar mogelijk operationeel te ondersteunen.

Gelijktijdig borgt Eva de voortgang in de diverse projectgroepen, coördineert ze stuurgroepen en bereidt ze de voortgangsrapportages voor ten behoeve van de overleggen met de RvB van Infra NL.

Met veel plezier heb ik gedurende één jaar met Eva gewerkt aan het programma “Verbeteren werkkapitaal” en ben ik zeer tevreden over de behaalde resultaten in het eerste jaar van dit traject.

Doordat Eva het ‘ownership ook overdraagt naar de business’ gaat Infra NL van KVW nu zelfstandig verder in het behalen haar doelstellingen binnen het verbeteren van haar werkkapitaal.

Ik bedank Eva voor haar uitstekende bijdrage en wijze waarop ze haar rol bij ons heeft ingevuld.”

— Pascal van Gool (Financieel Directeur VolkerRail; onderdeel van VolkerWessels)


“Eva gaat voor resultaat, ze weet precies wat ze wilt en doet dat op een hele sympathieke manier door mensen te verbinden.”

— Nienke Bloem (Customer Experience Expert en Spreker)


“In alle projecten waarin Eva en ik hebben samengewerkt was er altijd meer tractie en progressie in vergelijking tot elk andere project.”

— Pieter Swarts (Founder en MD Marlene Blacx Consulting, voormalig CPO KPN)


“In de transitie van VolkerWessels Infra ICT is Eva van grote waarde geweest om de bottlenecks in onze financiële procesflows inzichtelijk te krijgen en vanuit de behoefte een heldere strategie neer te zetten. Haar enthousiasme en pragmatische heldere aanpak is super! Ik heb genoten van onze spar momenten. Elke organisatie die met vraagstukken zit op dit gebied: bel Eva!”

— Ingrid Moolenaar (Product Owner, Centraal Register Techniek, voormalig Manager ICT VolkerWessels/Infra)


“Working with Eva was a great experience. With an enthousiastic and motivational way of working she shared her knowledge on Working Capital and Cash Flows with a strong focus on the human factor as well”.

— Maaike van der Steen (Senior adviseur Masters of Finance, voormalig business controller bij Liberty Global)


“Eva en Frans zijn pragmatische experts op het snijvlak Finance en IT en komen met slimme en verrassende ideeën die ook nog eens gemakkelijk en snel extra cash opleveren”

— Laurens Potters (Controller VDR Bouwgroep BV.)


“Eva Borstlap heeft met haar bedrijf Cash Discovery een interessante tool ontwikkeld, die al bij de tenderfase een inschatting geeft over zowel de verwachte mate van voorfinanciering in een project als het verbeterpotentieel.
Vooral voor organisaties waar liquiditeit een belangrijk aandachtspunt is, helpt deze data-gedreven tool om al vooraf in een traject het ‘cashbewustzijn’ van het projectteam te versterken.”

— Peter van der Linde en Jaap Verhoeff (Directie Boskalis Nederland)

boskalis