Over Eva

Eva en Frans hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke fascinatie voor ‘verborgen schatten’ in organisaties. “Hoe kan het toch dat organisaties zoveel geld laten liggen? Terwijl er altijd geld tekort is om de noodzakelijke investeringen in bijvoorbeeld digitaliseringsprojecten te doen?”, zijn vragen die beiden al een tijd bezighouden.

Als studievrienden hebben Eva en Frans elkaar 20 jaar geleden leren kennen en vervolgens zijn zij allebei een eigen weg op gegaan. Frans is na zijn studie Bedrijfseconomie de IT ingegaan en Eva heeft altijd rollen op het Finance, Treasury en Procurement werkveld vervuld. Beiden zijn gepassioneerd over hun werkterrein en tegelijkertijd verbaasd over hoe het kan dat de Finance en IT werelden toch zover uit elkaar liggen.

Met Cash Discovery overbruggen zij deze kloof en helpen organisaties langs de as van cash en kosten versimpelingen op met name het IT domein en werkkapitaal door te voeren. Zij hebben uitgerekend gezamenlijk al meer dan EUR 250m aan verbogen cash te hebben opgespoord in organisaties en zij willen niets liever dan dit bedrag verder te laten stijgen.

Zij geloven er heilig in dat het in de eerste plaats gaat om de gedachtegang en de analyse “Wat is hier aan de hand” waarna pas gericht geïnventariseerd kan worden wat de juiste oplossing is. Met deze maatwerk aanpak garanderen zij succes en werken zij bij voorkeur op basis van “No cash, No fee”.

Eva Borstlap

Eva Borstlap heeft Cash Discovery begin 2017 opgericht en is tevens partner. Zij heeft jarenlange ervaring bij uiteenlopende organisaties, zoals Liberty Global,  KPN en NIBC-bank. Zij begon haar carrière in 1999 op het Ministerie van Financien in Den Haag. Het ontdekken en aanpakken van inefficiencies zodat het vrijgekomen geld op de juiste manier besteed kan worden heeft altijd haar bijzondere belangstelling gehad. Zij gelooft er heilig in dat alleen slim georganiseerde organisaties met een minimum niveau aan ‘vet’ in staat zijn om structurele en duurzame groei te realiseren.

+31 6 46 28 31 84
eva@cashdiscovery.com